حسابداری چیست : معرفی انواع روش های حسابداری
حسابداری ثبت و مدیریت داده های مربوط به امور مالی یک شرکت است. داده هایی مانند هزینه ها، معاملات و سایر اطلاعات را می توان حسابداری در نظر گرفت. حسابداری می تواند یک عملکرد ضروری در اداره یک تجارت باشد زیرا امکان ردیابی همه امور مالی را برای تصمیم گیری صحیح در رابطه با کسب و کار و امور مالی آن فراهم می کند.
بخش حسابداری چگونه کار می کند؟
به طور کلی، حسابداری با نگهداری سوابق دقیق و به روز جریان های مالی یک شرکت کار می کند. نه تنها برای پیگیری پرداختها برای مقامات، بلکه برای فرآیندهای داخلی، کاملاً ضروری است که جریانهای نقدی یک شرکت به وضوح ثبت شود. با این حال، قبل از اینکه یک شرکت بتواند استراتژی های حسابداری موثر و صحیح را پیاده سازی کند، باید چند نکته مهم را در نظر بگیرد. به عنوان مثال، تعیین روش حسابداری که از آن استفاده خواهد کرد، یک عامل کلیدی در طراحی حسابداری در یک شرکت است.
حسابداری موثر همچنین با نظارت بر پیشرفت مالی به سمت اهداف فروش و سود کار می کند. شناخت وضعیت موجود و بر این اساس، امکان پیش بینی برای ادامه سال مالی ضروری است. به عنوان مثال، حسابداران می توانند تعداد و دفعات فروش و حاشیه سود را برای دوره های حسابداری ثبت شده برای ارزیابی بهتر استراتژی هایی که یک شرکت می تواند برای دستیابی به اهداف درآمدی خود استفاده کند، ردیابی کنند.
حسابداری همچنین با مدیریت تمام سوابق مالی یک شرکت کار می کند. با حسابداری مناسب، کسب و کارها می توانند اطلاعات دقیقی را در مورد سلامت مالی و وضعیت کلی خود نگه دارند. ضمناً شرکت ها موظف به انجام این حسابداری هستند. این دادهها میتوانند برای جمعآوری سرمایه، سرمایهگذاری و نشان دادن سودآوری کلی مهم باشند.
وظایف بخش حسابداری چیست؟
حسابداری می تواند شامل وظایف مختلفی باشد که وظایف مهمی را در مستندسازی امور مالی یک شرکت انجام می دهند. از ثبت درآمدهای فروش تا بستن حساب ها، حسابداری معمولاً می تواند شامل وظایف زیر باشد:
- ثبت کلیه تراکنش های مالی
- مدیریت رسیدهای بانکی
- تطبیق حسابهای بانکی شرکت
- مدیریت حقوق و دستمزد
- رسیدگی به حساب های دریافتنی و پرداختنی
- تهیه گزارش ها و صورت های مالی
- پشتیبانی آماده سازی مالیاتی
- استفاده از برنامه ها برای ساده سازی وظایف
مشاغل موجود در حسابداری چیست؟
کارمند حسابداری: کارمند حسابداری مسئول مدیریت جریان های مالی روزانه یک شرکت است. همچنین مسئولیت ثبت و ارائه صورت های مالی و گزارش ها به مدیریت و سایر ناظران را بر عهده دارد.
کارمند مالیاتی: مسئول تکمیل و تسلیم اظهارنامه مالیاتی برای یک فرد یا کسب و کار است. کارمندان مالیاتی تمام اطلاعات لازم را جمع آوری می کنند، داده ها را بررسی می کنند و نتیجه سالانه اظهارنامه مالیاتی را محاسبه می کنند.
حسابدار عمومی: برای اطمینان از صحت محاسبات و اثبات همه امور مالی، دفاتر یک شرکت یا یک فرد را بررسی می کند. حسابرسان هم به صورت تصادفی برای ارزیابی مدیریت مالی و هم در موارد خاصی که مشکوک به جرم مالی است وارد عمل می شوند.
انواع اصلی حسابداری موجود در شرکت ها
از آنجایی که مفهوم کسب و کار سرشار از تفاوت های ظریف و ناهمگون در گونه شناسی است، لازم است علم حسابداری با این تنوع سازگار شود. به همین دلیل، مطالعات حسابداری با انطباق با انواع رویکردها پیشرفت کرده است.
دپارتمان های حسابداری هر کسب و کاری، چه داخلی و چه برون سپاری، بر حوزه های مختلف حسابداری تمرکز می کنند و نیازها و ماهیت هر کسب و کار خاصی را برآورده می کنند.
باید اضافه کرد که معمول این است که هر شرکت بسته به فعالیت اقتصادی که انجام می دهد، به طور همزمان از یک یا چند نوع حسابداری استفاده می کند. بنابراین، متوجه میشویم که میتوانیم بر اساس ماهیت، نوع فعالیت اقتصادی و حوزه شرکتی که در آن اعمال میشود، تقسیمبندی کنیم:
انواع حسابداری چیست؟ ( تعریف انواع حسابداری )
- حسابداری دولتی: حسابداری است که در مدیریت دولتی کاربرد دارد.
- حسابداری خصوصی: در شرکت های خصوصی کاربرد دارد.
- در هر صورت حسابداری دولتی و حسابداری خصوصی پیوندهای مشترک مهمی دارند.
انواع روش های حسابداری چیست؟
حسابداری صنعتی: پاسخگوی نیازهای حسابداری شرکت های تولیدی و بخش صنعتی است. مثلاً شرکتی که خودرو تولید می کند.
حسابداری خدمات: یک از انواع روش های حسابداری، حسابداری خدمات است این روش برای شرکت هایی در بخش خدمات که کالاهای غیرمادی را در بازار عرضه می کنند و نیازهای مصرف کننده خاصی را برآورده می کنند، متداول است. به عنوان مثال، یک آژانس بازاریابی.
حسابداری تجاری: بر زندگی روزمره شرکت، با ورودی و خروجی پول و تجزیه و تحلیل فعالیت های تجاری خرید و فروش که ممکن است در آن غوطه ور شود، تمرکز می کند. مثلاً شرکتی که به واردات محصولات از خارج از کشور و توزیع آن مشغول است.
حسابداری کشاورزی: در کل بخش کشاورزی تخصص دارد. این مورد در مورد شرکتی است که گوجه فرنگی می کارد.
حسابداری نفت: یکی دیگر از انواع روش های حسابداری، حسابداری نفت می باشد.از آنجایی که اینها شرکت های خاصی هستند، به طور خاص با کالاهایی که با آنها کار می کنند سر و کار دارند. شرکتی که نفت استخراج می کند بهترین نمونه است.
حسابداری بانکی: تفسیر ترازنامه یک بانک یا نهاد مالی آسان نیست. یکی از دلایل آن این است که با توجه به پیچیدگی آن، روش خاصی دریافت می کند.
حسابداری مالیاتی: شاخه ای از حسابداری است که بر تعهدات مالیاتی و مدیریت اقتصادی پرداخت مالیات های مربوطه توسط شرکت متمرکز است. به عنوان مثال، حسابداری مالیاتی به پرداخت مالیات شرکت یا اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده رسیدگی می کند.
حسابداری مدیریت: در این نوع از انواع روش های حسابداری بیشتر بر ارائه داده های تجاری برای مدیران و تصمیم گیری متمرکز است. به آن حسابداری اداری نیز می گویند، اگرچه دومی گسترده تر است. حسابداری مدیریت بر تیم های مدیریتی تمرکز دارد.
حسابداری تحلیلی: که به آن “حسابداری تحلیلی” یا “تحلیلی” نیز می گویند، وظیفه ایجاد یک سیستم اطلاعاتی را بر عهده دارد که امکان دانستن و تجزیه و تحلیل هزینه های فعالیت را فراهم می کند.
حسابداری مالی: همه چیز مربوط به درآمد مالی، هزینه ها، دارایی ها و بدهی ها را ثبت و تجزیه و تحلیل می کند. به عنوان مثال، وام، مشارکت، سود پرداختی، پرداخت نشده و غیره.
همانطور که در ابتدا گفته شد، اقتصاد متنوع است و باعث ایجاد تنوع زیادی در مفهوم کسب و کار می شود. به همین دلیل، جا برای فهرست بزرگتری از انواع حسابداری نسبت به مواردی که در هر زمینه توضیح داده شده و تخصصی است، وجود دارد.
به دلیل این تنوع، می توان به طور دقیق تمایز بین حسابداری بهای تمام شده و حسابداری مالی را پیدا کرد.
همچنین بخوانید: نرم افزارهای حسابداری در رشت : آموزش نرم افزار هلو در رشت، آموزش نرم افزار سپیدار در رشت
چرا حسابداری برای مشاغل مهم است؟
حسابداری یک نمای کلی از تمام معاملات تجاری در یک شرکت ارائه می دهد و مسئول تعیین موفقیت اقتصادی یک شرکت است. اهداف زیر را دنبال می کند:
- مستندات
- برنامه ریزی
- کنترل
بنابراین این مزیت را ارائه می دهد که دقیقاً نشان می دهد درآمد، دارایی و نقدینگی یک شرکت چگونه است.
چه کسی موظف به نگهداری حساب است و چه کسی نیست؟