حسابداری صنعتی چیست و چه کاربردی دارد؟

collections_bookmarkحسابداری و مالی

حسابداری صنعتی چیست و چه کاربردی دارد؟

حسابداری صنعتی یک رویکرد حسابداری است که توسط شرکت ها عمدتاً در بخش های صنعت، تولید و سایر انواع پردازش محصول استفاده می شود.

این نوع حسابداری کلیه فرآیندهایی را که بخشی از فعالیت های یک شرکت تجاری مرتبط با صنعت است و همچنین سایر مدل های خدمات تولیدی را پوشش می دهد.

از این نظر، این چشم انداز حسابداری را می توان با شرکت های متمرکز بر تولید به عنوان عنصر مرکزی فعالیت اقتصادی آنها شناسایی کرد. به همین دلیل کلیه مراحل تجاری مربوط به کنترل هزینه و هزینه های مربوط به تولید موضوع تحقیق در این صنعت می باشد.

در مسائل حسابداری، ما همیشه ایده های روشنی نداریم. حتی اگر همه ما کم و بیش بدانیم چیست، با معرفی مفاهیم حسابداری عمومی و بالاتر از همه، حسابداری صنعتی، همه چیز شروع به پیچیده شدن می کند.

با این حال، تفاوت های ساختاری عمده ای بین این دو وجود دارد، هم از نظر اسناد تجزیه و تحلیل شده و هم از نظر هدف در شرکت.

بیایید با هم کشف کنیم که حسابداری صنعتی چیست و چه کاربردی دارد؟

حسابداری عمومی در مقابل حسابداری صنعتی

برای درک بهتر مفهوم حسابداری صنعتی، لازم است یک انحراف بسیار کوتاه انجام دهیم و ابتدا حسابداری عمومی را تعریف کنیم.

حسابداری عمومی به کلیه اسنادی اطلاق می شود که برای تعیین درآمد و سرمایه در گردش یک فعالیت استفاده می شود.

از سوی دیگر، حسابداری صنعتی به تکنیکی مربوط می شود که تشخیص، از پیش تعیین، وارد کردن و تجزیه و تحلیل داده های حسابداری عمومی مانند حرکات داخلی، قیمت های فروش، هزینه ها، درآمدها و غیره را ممکن می سازد. در حالی که حسابداری عمومی حقایق مدیریت خارجی را شناسایی می کند، حسابداری صنعتی فقط با واقعیت های داخلی سروکار دارد، یعنی نحوه استفاده از منابع داخلی در فرآیندهای تولید. در نهایت، حسابداری صنعتی، برخلاف حسابداری عمومی، طبق قانون اجباری نیست.

همچنین بخوانید: حسابداری مالیاتی چیست؟

حسابداری صنعتی برای چه مواردی استفاده می شود؟

حسابداری صنعتی برای شرکت ها بسیار مفید است تا تصمیم گیری داخلی را به سرعت و به صورت استراتژیک هدایت کند. از طریق تشخیص، تجزیه و تحلیل و از پیش تعیین داده هایی که قبلاً ذکر شد، می توان فرآیند مدیریت، اثربخشی و کارایی آن را تأیید کرد.

 نه تنها این: حسابداری صنعتی امکان تعیین قیمت گذاری بر اساس داده های واقعی، تجزیه و تحلیل سودآوری بخش های مختلف تشکیل دهنده شرکت، تشخیص هزینه ها و درآمدها بر اساس “مقصد و مبدا”، شناسایی موارد بحرانی احتمالی را فراهم می کند. نقاط مدیریت کسب و کار راه حل های موردی را بر اساس داده های واقعی و نه بر اساس فرضیات توسعه می دهند و موجودی ها را ارزیابی می کنند.

در نهایت، حسابداری صنعتی برای تهیه جدول تناوبی عملکرد شرکت نیز بسیار مفید است، تا در صورت لزوم با کارکنان به اشتراک گذاشته شود تا آنها را برانگیزد و اهداف مشخصی را بر اساس فعالیت های فعلی شرکت به آنها ارائه دهد.

حسابداری صنعتی به دنبال کسب دانش و کنترل هزینه های ناشی از مدل کسب و کار است که یک شرکت اختصاص داده شده به وظایف تولیدی از آن استفاده می کند. در این زمینه، ما تولید کالا، فرآوری منابع طبیعی یا سایر مواد خام یا مونتاژ محصولات از قبل تولید شده را پوشش می دهیم.

همچنین بخوانید: حسابداری پیمانکاری چیست؟

نکات مهم حسابداری صنعتی

حسابداری صنعتی علاوه بر اینکه به عنوان بازتابی از مطالعه هزینه های تولید و تاثیر اقتصادی آن بر شرکت عمل می کند، به نکات دیگری نیز می پردازد:

حسابداری صنعتی یک فرم حسابداری است که بر اساس پر کردن بودجه های قبلی و برنامه ریزی پیش رو است

حسابداری صنعتی شامل هزینه های ناشی از استراتژی بازاریابی و بازاریابی بعدی محصولات تولیدی، حتی از دیدگاه تولیدکنندگان و عمده فروشان است.

با ارائه داده هایی از دوره های فعالیت شرکت و نیاز یا عدم تغییر در پیش بینی موقعیت خرید مواد اولیه، استخدام کارمند، اجاره یا خرید فضا و … نقش اساسی در طراحی بودجه های آتی دارد.

همچنین بخوانید: نرم افزارهای حسابداری در رشت : آموزش نرم افزار هلو در رشت،  آموزش نرم افزار سپیدار در رشت

چه داده هایی را در زمینه حسابداری صنعتی تجزیه و تحلیل کنیم؟

در این مرحله، مطمئناً تعجب خواهید کرد که چگونه همه این اطلاعات به عمل تبدیل می شوند. کدام اسناد در حسابداری صنعتی تحلیل می شوند؟

برخی از ابزارهای مورد استفاده در حسابداری صنعتی برای محاسبه بهای تمام شده یک محصول یا خدمات می تواند به عنوان مثال:

  • سفارشات مشتری
  • سفارشات به تامین کنندگان
  • نامگذاری
  • کارت های صنایع دستی
  • رسیدهای برداشت یا سپرده

همانطور که می توانید از ماهیت و تنوع این اسناد استنباط کنید، حسابداری صنعتی داده های رایگان را بررسی می کند که می تواند بر اساس معیارهایی که برای هدف شرکت مفیدتر است، شخصی سازی و تجزیه و تحلیل شود، به روشی بسیار انعطاف پذیرتر از حسابداری عمومی.

امروزه، برای حسابداری صنعتی، شرکت ها نه تنها به ارقام داخلی، بلکه به مشاوران خارجی نیز متکی هستند، که به نوبه خود ممکن است برای کاهش چشمگیر زمان و هزینه ها و مدیریت بهتر تمام اسناد، از فاکتورها گرفته تا تامین کنندگان، به نرم افزارهای مدیریتی خاص تکیه کنند. انبار. . آنچه تغییر نمی کند همچنان اهمیت تشخیص داده شده برای این رقم است که اکنون به پشتوانه ای اساسی برای تصمیمات استراتژیک مدیریت شرکت تبدیل شده است.

آموزش حسابداری در رشت در مجتمع آموزشی گیلار:

5/5 - (3 امتیاز)
اشتراک گذاری این صفحه در شبکه‌های اجتماعی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

shareاشتراک گذاری این مطلب

دسته بندی وبلاگ مجتمع آموزشی گیلار

آخرین مقالات